Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

19 Şubat 2013 Salı

İstinye-Bebek Gezmesi

Bugün havayı biraz güneşli görünce karşıya geçmeye karar verdik(hep anadolu yakası'ndaydık babanın izin günlerinde)değişiklik oldu oğluşum :))) Önce istinye Fishvar 'da balık ziyafeti sana da balık çorbası :)) sonra sahilden Bebek'e geçtik Caffe Nero'da kediciklerle kahve keyfi.. akşam 18 gibi eve döndük güzel bir gün oldu..Senin uyku saatleri biraz kaydı ama olsun çok keyifliydin bugün :)





15 Şubat 2013 Cuma

12 ay bebek gelişimi

Efe'min gelişimini en son 4. ayda yazmışım uzuun süre geçmiş üstünden..daha çok video ekliyorum bloguma ama yazmakta istiyorum..Başlayalım o zaman :)
Doğumgünümüzü 27 ocak'ta kutladık..Efe hala sıralama ve tay tay durmalarda..ama güzel bir gelişme var 1-2 gün öncesine kadar iki elini tutunca yürüyordu.Bugün tek elini tutunca yürüyor ve bundan çok mutlu olduğu o kadar belli ki :)) tabi ki bol bol aferinler alıyor dedeler-anneanne ve babaanneden :)) inşallah yakında yürüyeceğiz...
Konuşma ve anlama konusunda da beni şaşırtan çok güzel şeyler yaşıyoruz.Bir sabah uyandık kahvaltımızı yaptık okullar 15 tatiliydi..Sitemizin basket sahasında çocuklar top oynuyordu.Abiler oynuyor dedim..Tamamdır en belirgin söylediği kelime şu an :Abi :))))) artık her gün saat başı salondaki koltuğa çıkıp Abi abi diye dışarı bakıp bağırıyor :) gördüğü çoğu kişiye hatta bazen babasının suratına bakarakta abi diyor..Babamız bozuluyor bu işe 'ne abisi oğlum ben senin babanım :)) hahaahha.Anne,Baba,Attı demeyi de çok seviyor.Eline verin bir nesne o atsın :))
Herşeyi anladığından eminim artık oğluşun : Oyuncaklarının arasında mavi ve kırmızı topu istediğimde oları seçip bana verdi.ben tabi şoklardayım.Videosunu çekmek istedim ama bir daha yapmadı..Bir dahaki sefere artık :)) Oyuncak dedim de hala 1 dk'dan uzun oyuncaklarıyla oynadığını göremedim.Büyük ümitle Yaramaz toplar aldık.Kırmızı düğmeye basıyor.Henüz topu nerden atacağını çözemedi.Filin hortumuna sokmaya çalışıyoruz.Öğrendiğinde eminim daha zevkle oynayacak..İçiçe geçen küpler ve halka oyununu birlikte oynayınca seviyor.Yalnız kaldığı anda hepsini dağıtıyor...
Uykuya direnme başladı.Mekan değişikliklerinde özellikle artıyor..Yemekle arası pek yok.Tadıın severse ne ala yok sevmezse ağzını açamıyoruz..Bende hiç zorlamıyorum oğluşu..
Merdiven çıkabiliyor ama henüz inemiyor.Koltuklara inip çıkma tamamdır...Telefona ado deyip kulağına götürüyor :)) Yerim senin ado'nu....
Dışarı çıktığımızda restaurant,cafe,asansör neresi olursa olsun herkese gülümsüyor ve bir şekilde ilgiyi üstüne çekiyor benim gül yüzlü oğlum..Güzel kızlara bayılıyor.Tabi kızlarda oğluma :))))
 Aklıma geldikçe yazacağım...

Bunlarda internetten..

12 Aylık Bebek Gelişimi



1 Yaş Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Elinden tutulunca yürür. Bebeklerin bir kısmı bu ayda tek başlarına yürümeyi başarabilir. Fakat bu tür dönüm noktaları bebekten bebeğe değişim gösterebilir. Bebeğinizin gelişim hızını diğer bebeklerle kıyaslamayın, endişelendiğiniz herhangi bir konuyu doktorunuza danışın. 
Görüşü yetişkinlerle eşit düzeydedir. Bir nesnenin adı söylendiğinde onun ne olduğunu anlar. Eşyaların ismini öğrenmeye çalışır. Kitaplardaki resimlere ilgi gösterir.  
Giydirilirken size yardım eder. Sizin yaptığınız ev işlerini taklit eder. Taklit yoluyla göz kırpmak gibi yeni davranışları öğrenir.  
Baş parmağı ve işaret parmeğını kullanarak küçük eşyaları tutabilir. Ayakta iken yerdeki bir oyuncağı eğilerek alabilir, top ile oynar. Elinde iki küp varken, bir üçüncüsünü alabilir. 
Uykuya, yemeğe itiraz edebilir. İnatçı davranışları başlar. Hatalı davrandığında üzülür. Beğenilen hareketi yineler.   
“Anne“, “baba“ nın anlamını bilir. Aileden insanlara bağlılık gösterebilir. Güvendiği kişilere güler ve kucaklar. İnsanlarla oynamayı, oyuncaklarla oynamaya tercih eder.  
Karşılıklı oturduğunuzda sizinle top oyunu oynar. Fincana kaşıkla vurma hareketlerini yineler. 


1 Yaş Konuşma Becerileri


İki - dört kelime söyler. Dikkat çekmek için konuşma ve ağlama dışında bazı sesleri kullanmaya başlar. Farklı konuşma seslerini taklit eder. Kısa emir cümlelerini anlar. 
Bu dönemde, eşyaları göstererek, isimlerini söyleyin. Tekrar ettikçe daha iyi öğrenecektir. Yeni şeyler öğrendikçe, onu yüreklendirin. Ona gülün, “ Aferin “ deyin.


12 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?


Ona yürümesi ve keşfetmesi için alan yaratın. Bu alanda tehlikeli bir şey olmamasına özen gösterin. Evde ayakkabı giydirmeyin ve yürüteç kullanmaktan kaçının.
Yaptığı şeylere çok fazla “ hayır “ demeyin. “ Hayır “ dediğinizde durması gerektiğini bilmeli, bu yüzden gerçekten gerektiği zaman kullanın. Onun her şeyi anladığını düşünüp, yapmaması gereken şeyleri neden yapmayacağını anlatın. “Teşekkür ederim” ve “lütfen” gibi ifadeleri sıkça kullanın. Siz örnek aldığını unutmayın. 


1 Yaş Oyunları

Onunla oyun oynayarak daha çok zaman geçirin. Hikayeler anlatın, şarkı söyleyin. Ona renkli çocuk kitaplarıokuyun. Diğer çocuklarla oynamasını sağlayın. Boya kalemleri alın, kalem tutmaya alıştırın. Renkli üçgen, kare, dikdörtgen şeklinde oyuncaklar alın. Yumuşak bir topla oyun oynayın. 
“Ce-e,  bavvv” tarzı oyunlar oynayın. “Buraya gel” “Biraz daha ister misin?” gibi basit isteklerini tekrar ederek sizi anlamasını sağlayın. 

Yaramaz toplar'i cok sevdik

Efe uykuda

MVI 0936

Efe salıncakta

Efe Şömine basında

Efe ile saklambac